Dag 12 en dag 13; Hué

1 augustus 2010 - Hoi An, Vietnam

Donderdagochtend zijn we naar Hué gevlogen. Dit ging allemaal prima en eenmaal aangekomen in ons hotel, bleek dat Mirrit, Bent en ik echt een super deluxe kamer hadden. Dikke lounge-bank, hele mooie badkamer en eindelijk een keer fijne bedden :D! We hebben dan ook heerlijk op ons bedje een filmpje liggen kijken, voordat we gingen eten! Echter werd onze kamer later toch iets minder leuk, want toen we 's avonds wilde slapen, ging ik nog even kijken of de deur op slot zat en lag er tot mijn grote schrik echt een enorme kakkerlak voor de deur! Gelukkig lag hij op zijn rug en kon hij dus niet weglopen, maar dat ding moest echt weg voordat we ook maar een poging gingen doen om te slapen :P! Na ongeveer een kwartier langzaam stapje voor stapje dichterbij de deur te zijn gekomen, zijn Bente en ik uiteindelijk over dat beest heen gesprongen en naar de receptie gerend en moest Mirrit op onze kamer blijven om hem in de gaten te houden! Bij de receptie werden Bente en ik kei hard uitgelachen, maar uiteindelijk hebben we die kerel kunnen overtuigen dat hij mee ging, omdat wij hem echt niet durfde op te pakken en we anders niet konden slapen. Toen we weer bij onze kamer waren, begon hij nog harder te lachen, want die was nog maar een ' baby-bug'! Nou, hij mag vinden dat het een 'baby-bug' was, maar wij vonden hem loeigroot en pas na een uur en alle verloten hoekjes geinspecteerd te hebben konden we slapen :P!

De volgende dag zijn we met een gids de stad in gegaan. We hebben de Citadel van Hué bezocht, over een markt gestruimd en nog een pagode gezien. De citadel was echt heel erg mooi, maar helaas had onze gids een beetje haast en zijn we er bijna letterlijk door heen gerend! Uiteindelijk bleek dat we nog ruim de tijd hadden, want de markt en de pagode hadden we een stuk sneller gezien, maar goed, hierdoor waren we eerder klaar met de rondleiding en hebben we in een super grote mall een beetje verkoeling gezocht en gegeten.

Zaterdag zijn we met de bus naar Hoi an vertrokken. Deze busrit was echt een hel. Hij zat helemaal propvol, zelfs in het gangpad zaten nog een aantal mensen en het was er echt bloed heet! Na tien minuutjes in de bus konden we onze shirts alweer uitwringen. Maar goed, gelukkig zijn we weer (wonder boven wonder met dit verkeer) heelhuids aangekomen in Hoi an.

Hopelijk kan ik hier morgen weer een computer bemachtigen en zal ik laten weten hoe het in Hoi an is, want ik ben het typen nu even zat ;)! Zal er vanavond ook weer wat foto's op gaan zetten als dat lukt met de laptop!

Kus!

1. Lieke:
    1 augustus 2010
    He Jolet!

haha super grappig van die kakkerlak! Zie jullie al gillen hoor :P Zelf een keer in Tunesie het hele hotel wakkergegild en werden we ook niet serieus genomen door de portier.

We zijn er trouwens uit met de functieverdeling, ik ben Extern!!!!!!! Tom is naar secretaris geschikt met een paar voorwaarden die wel prima waren. Zo fijn om eindelijk te weten waar ik aan toe ben!

Succes met de hitte en enge grote beesten :P
    Veel plezier nog en tot snel!
  2. Henrieke:
    2 augustus 2010
    Ha Jolet,

Wat klinkt dat hilarisch! Ik zie het al helemaal voor me :) Ach ja, je moet ook laten weten dat je Westers bent & een beest groter en dikker dan een langpoot niet tegenkomt in huis ;)

Mooi & snel sight seeing! Geniet ervan meissie!
    X Henrieke
  3. Roos:
    7 augustus 2010
    Heee Jolet!

Wauw ik vind je verhalen echt goed klinken (behalve dat kakkerlak verhaal dan, pfoee die beesten moeten echt de wereld uit ;) ).
    Je foto's bij je vorige verhaal zijn echt gaaf, echt precies als hoe ik me Vietnam voorstel!
    Geniet er nog even van want volgens mij vliegt de tijd voorbij!

Liefs!
  4. Marleen:
    10 augustus 2010
    Krokettieee! Wat een mooi verhaal, ik zie jullie zo voor me. Arme Merit die in haar eentje achter moest blijven. Super gaaf wat je allemaal meemaakt joh!

Maarrr zoals jij vond dat ik niet weg moest vind ik dat jij maar weer terug moet komen. We missen je hier hoor! Gister de laatste meiden langsgeweest en we hebben er eentje uitgenodigd om nog een keertje terug te komen, maar natuurlijk wel als jij terug bent.

Genietze nog even,
    Liefs,
    VFH,
    FFH

Marleen
  5. Inge S:
    16 augustus 2010
    Hey,
    Hoi An is echt geweldig, vond ik althans. Ben benieuwd naar je volgende post. De zee en het strand zijn daar nog lekker niet-toeristisch en erg mooi. Geniet ervan he!
    xx